diumenge, 28 d’octubre del 2007

ACABEM LA SETMANA

Bona nit a tothom!

Ja acaba la setmana... ara diumenge tarda, acostumant-nos al canvi d’hora, a que s’enfosqueixi el dia més aviat, a la sensació de tardor...

I què tal el cap de setmana? Espero que bé!!

Divendres va començar bé, vam fer la roda de premsa presentant les nostres propostes d’Ordenances Fiscals pel període 2008. Un punt de partida dels debats, que haurien de permetre una major participació de tots els responsables polítics del Consistori. Gràcies al Forn de pa Degustació Emilia per deixar-nos utilitzar el seu espai per la convocatòria amb els mitjans.

Dissabte al matí, va començar el Curs de Cooperació 2007 dedicat al tema del Codesenvolupament i la Globalització.

El primer tema va ser: Cooperació sanitària a Guinea Equatorial. Roberto Memba Etuba, fundador de l’ONG Desarrollo 2000 en África, ens va explicar la feina que feien a la seva ong des de fa nou anys.

El segon punt va ser: Migracions i cooperació al desenvolupament. El Codesenvolupament. Feia la ponència l’Aliou Diao, responsable de l’Àrea de Codesenvolupament del Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament.

Destacaria unes paraules de l’Aliou, en les que va dir que en el món de les entitats de cooperació, hi ha més competències que cooperació. Que si les ongs locals col·laboren, treballen conjuntament, llavors SÍ que hi ha cooperació. És clar, almenys jo (i sé que no sóc l’única), crec que seria possible treballar en conjunt per un mateix objectiu, la cooperació al desenvolupament d’altres països. Hi ha molts projectes que es podrien fer col·laborant diferents entitats. A Molins de Rei Solidària també.

També va parlar d’una premissa que s’havia de tenir clara a l’hora de dur a terme projectes de cooperació en països on molta de la seva població ha vingut aquí per trobar una nova vida. Per portar un projecte, una activitat de codesenvolupament en un país s’ha de tenir en compte a les associacions d’inmigrants d’aquell país. S’han d’ampliar xarxes entre associacions. D’aquesta forma es tindran coneixements i es podrà reflexionar sobre la problemàtica en concret, analitzar les causes i cercar les millors solucions.

Va estar bé sí, a més, la companyia va ser agradable, “Juntos pero no atados”...

El proper dia de curs és el dimarts 6 de novembre, a les 20:00h, a Ca n’Ametller. Amb: “Organitzacions no Governamentals per al desenvolupament”. Ponent: Eduard Ballester, director tècnic de la Federació Catalana d’ONGd. Recordeu que us heu d’inscriure. Ens veiem?

I l’oci? Bé, ahir dissabte vaig anar a veure al Gerard Quintana, el concert de com es va gestar el “Treu Banya”, el seu últim disc. Ambient acollidor i íntim, al teatre cinema Maldà (una mica de calor potser). Unes 60 persones, vam gaudir de la música, dels pensaments d’un artista, que ha evolucionat al llarg dels anys, que ha fet el seu camí com el cargol “Treu Banya”. Lletres d’en Quintana, Jackson Browne, David Castillo, poemes de Dolors Miquel o Jordi Cornudella. La Sílvia i jo ens ho vam passar molt bé.


I aquest matí la Cinquena Diada Matossera, el dia ha acompanyat, feia solet, i a la Plaça Catalunya, les Colles de Rubí, Esparraguera i els Matossers de Molins de Rei, han fet una molt bona actuació.

I ja, nois, el diumenge tarda, és diumenge tarda, on ens rendim una miqueta, al sofà, a la mandra i a la desgana... però només una mica! Que demà ja comencem de nou... una altra setmana.

I com deia el Gerard Quintana: “Voldria aprendre a rebutjar, allò que tinc i no he necessitat. Estripar les lleis que no hem triat. Ajuntar les mans per arribar. No costaria tant fer junts un pas, endavant, endavant...”


Petonets i sigueu feliços!!!