dimecres, 24 d’octubre del 2007

DIMECRES AMB NÚVOLS

Bon dia, encara que gris...

Ahir vaig anar al Taller de ,”Mediació, la resolució de conflictes en l’àmbit de la dependència”, dins del curs de Suport als Cuidadors. Per qüestions de temps, de presses (que són les menys indicades per gestionar un conflicte), diguem que el taller va ser més una mena de teràpia de grup. La Dra. Imma Armadans, ens va explicar quatre conceptes bàsics a tenir en compte: com que els conflictes evolucionen, que hi ha unes necessitats bàsiques a satisfer per part del cuidador i de la persones dependents, etc.


Jo recordava un professor de la Universitat, en Ramon Bayés i Sopena, que ja ens parlava de la importància del benestar del cuidador, fent-nos treballar amb el llibre “Cuidando al Cuidador”, de Jose Lúis Bimbela. I ens va introduir d'una forma diferent el tema de la vellesa, de finalitzar la vida. Cada vegada es faran més necessàries les activitats educatives per oferir recursos i adquisició d’habilitats per aquestes persones. El curs dura fins el 30 d’octubre, demà i el proper dimarts (últim dia), és interessant.

Un altre tema que volia comentar, és l’agressió que va patir una noia ecuatoriana als FGC de Barcelona. Imagino que ja heu vist el vídeo. I no vull comentar el que va fer aquesta “persona”, que em sembla deplorable, si no el fet que ningú dels que allà hi eren van fer res per defensar a aquesta noia.

Això és un fenomen psicològic que es diu “Difusió de la Responsabilitat”: no es fa res perquè hi ha més gent al voltant, perquè no estan sols, perquè es percep que la responsabilitat no és d’un, perquè es dona per fet que seran els altres els que intervindran, “si ningú fa res, perquè ho haig de fer jo?”... sí, és així la conducta humana... Tots som una mica conformistes. Només cal que hi hagi una mica de valor i empenta i consciència del que està bé i el que està malament.

No, pel racisme, la violència, la intolerància i la ignorància no hi ha pastilles que ho arreglin...


Ah! Estem de Comissions informatives, ahir SIT, avui ASP, ESG i DIPEL... jiji... de bojos!!!

Petonets i sigueu feliços!!!