dimecres, 17 d’octubre del 2007

LA RAÓ. CAPÍTOL 2: DONES

Sí, reconec que m’he passat, que són molts dies sense dir res... Us deixo la raó i després us explico cosetes d'acord?


El tema... ja el sabeu...

Bon dia a tothom!

Fa uns dies vaig assistir a un Curs de Formació per a regidores de la Secretaria de Política de les Dones del PSC.

Amb una introducció de la diputada Lourdes Muñoz i de la psicòloga Dolors Renau, s’iniciava un curs on la Dona i la Política eren les protagonistes. La Política per les dones i de les dones.

Un dels temes tractats van ser les Polítiques Públiques de Gènere: com els governs socialistes han buscat la democràcia paritària, millorar la conciliació per a homes i dones, i intentar evitar l’anomenat sostre de vidre. La importància de que aquestes polítiques es duguin a terme de forma transversal i la capacitat transformadora que té la Regidoria de Política d’Igualtat (i espero que a Molins també).

Es va parlar del feminisme i el socialisme, dos moviments que van units, de com ser socialista implica ser feminista. Les dones volem canviar la societat, no buscant diferencies, si no la igualtat.




Com deia la Dolors Renau, a tot arreu del mon hi ha opressió a les dones i al mateix temps hi ha una resposta constructiva per sortir-se’n.

Un exemple de dona que lluitava per canviar la societat era la Digna Ochoa, advocada defensora dels Drets Humans a Mèxic, que va ser assassinada brutalment fa sis anys i on la investigació judicial encara no ha finalitzat. El passat dimarts, el germà de Digna, Jesús Ochoa, ens va oferir una xerrada al Fòrum XXI explicant-nos la situació del cas de sa germana i amb l’ajuda d’Amnistia Internacional ens demanaven recolzament als allà assistents.
Llàstima que amb l’entrevista a la ràdio el mateix dimarts no va ser suficient perquè se’n assabentessin més veïns i poguéssim haver superat les 15 persones assistents a la sala (incloent els mitjans de comunicació i els membres d’amnistia internacional).

Imagino que l’agenda de la web de l’Ajuntament ha d’estar actualitzada amb les activitats que es facin a Molins de Rei, no?

Bé, seguirem parlant de dones en properes raons.

Que tingueu un feliç dimarts!

Seguiré després... ah! ... amb imaginació tot es pot convertir en una "nova primera vegada"...

Fins ara, petonets i sigueu feliços!!