dimecres, 11 d’abril del 2007

COM FER UNES OBRES DE MILLORA

Com que últimament estic dedicada a fer manuals, i protocols (d’avaluació, de selecció, etc...), seguim en la línea de “formació” i anem a veure com es poden fer unes obres a un barri qualsevol de Molins de Rei, per exemple... mmm... el Barri del Canal.
Apa, mirem els passos:

1. Posar tanques de protecció per tot el barri, sense informació del motiu de la col•locació. Uns dies a un lloc, i els altres a un altre. Al mes d’octubre.
Curiosament, al mes de Febrer, casualment, per la Fira de la Candelera, es va col•locar un cartell al principi del Carrer St. Isidre on s’indicava com quedaria el Barri després de les obres de millora. Subtil eh?

2. Aixecar, literalment, el barri sencer. Tot a la vegada. Treure el terra, els bancs del carrer Sant Isidre, la “zona verda” (és a dir la gespa), aixecar el terra de la “pista” (la zona interior del carrer Sant Isidre), treure el parc del costat de la “Caixa Penedés”, canviar tot el terra dels passadissos que hi ha entre bloc i bloc de pisos... etc. (Molts ja sabeu de què parlo).

3. Metodologia: fer-ho com més ràpid millor.

  • Sense tenir cura de les formes, és a dir, acabar la jornada laboral i deixar el material pel mig, entorpint el pas dels vianants i elevant el risc de que hi hagi qualsevol accident (caigudes, que algun nen agafi una eina i prengui mal...);
  • No deixar cap tipus d’accés per anar d’un lloc a l’altre del carrer (difícil de sortir de casa, d’anar a comprar, etc...);
  • Ni tan sols mirar de que una rajola quedi igualada amb la veïna; etc, etc.

4. Personal: no sabem si estan més o menys qualificats, el que sí sabem és que no tenien la “direcció” ni “orientació” adequada.

5. Conseqüències:

  • Caiguda d’una veïna degut al meravellós “sistema auxiliar de pas” que es va deixar (és a dir, a la nul•la mobilitat que va quedar disponible). Amb la conseqüent estada a urgències, i posterior queixa.
  • Augment del caos circulatori i d’aparcament, durant tot el que va durar la obra (i el que li queda).
  • Haver de tornar a refer algunes zones del barri un cop que va caure la primera pluja una mica forta. (Tornem a tenir la pista davant l’AAVV aixecada). Veurem el clavegueram.
  • Sorolls, brutícia, molèsties que semblen no acabar mai.
  • I la llista continua: als baixos segueix entrant aigua quan plou... etc, etc.

6. Avui a dia 11 d’abril, estem en obres de millora encara, no sé ben bé la millora per a qui és, doncs els veïns no és que n’aplaudeixin la iniciativa. Només cal preguntar.

Sis mesos. No dic que sigui ni massa ni poc temps, no sóc arquitecte, ni treballo a la construcció, sé que és necessari unes millores al barri, però: son aquestes les reformes que s’han de fer? Les que calen fer? I és d’aquesta manera?


Bé, en comencem a veure els resultats, i crec que ens mereixem quelcom millor per nosaltres, pel barri i per Molins.

Seguim parlant!!! (me'n vaig al curs RRHH)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es que siempre caeis en lo mismo. Siempre os encerrais en los vuestros, en la incresa. Hay mas pueblo fuera del parque de las palmeras!!!