dimarts, 22 d’abril del 2008

ENS POSEM AL DIA: COMENCEM

Bona tarda a tothom,

Ja estem a dimarts, ha començat la setmana i jo quasi sense escriure... uff!!!

La Xerrada? Va anar molt bé.

Primer de tot, la Mila Arcarons, Diputada al Parlament de Catalunya, va explicar com s’està treballant des del PSC i des del Govern Socialista per a eliminar el fenomen de la Violència de Gènere.


Aprofitant l’aprovació del Projecte de Llei dels Drets de les Dones per a l'Eradicació de la Violència Masclista, la Mila va donar un seguit de raons i motivacions, per a fer veure com de necessària és aquesta Llei.

Donat que ella ha estat partícip també, de la seva elaboració, de d’aquí li donem l’enhorabona per aquesta fita.

Després, en Lluís Funes, va detallar y explicar el protocol policial que es du a terme davant d’un cas de Violència de Gènere. Mostrant fotografies impactants i remarcant com l’agent policial ha de comportar-se, va fer la seva ponència en un to clar, contundent i rigorós, tal i com el tema requereix.

No va faltar el torn de Paraules, on es va comentar si aquest protocol és el mateix per a tots els ajuntaments, si és paper de la Policia Local o dels Mossos d’Esquadra (tema conveni), els aspectes educatius i culturals de la Violència Masclista, etc...

Només dir-vos que és la primera xerrada d’un cicle, que la propera serà el 15 de maig, i que dins del tema de la Violència de Gènere, es parlarà dels aspectes legals del mateix (codi penal, etc)...


Us dec unes fotos de qualitat, que prometo penjar-les aviat (Esther, fem memòria!)

GRÀCIES a tots per ajudar a dur a terme aquesta activitat!!
Hi ha qui va estar sense estar,
Encara que es trobés a faltar...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A les 19.30 hores, del passat dia dijous, 17 d´abril de 2.008, a les instal-lacions municipals de Ca n´Ametller, de Molins de Rei, l´Agrupació de Molins de Rei del Partit dels Socialistes de Catalunya (P.S.C.) va organitzar i va promoure una conferència sobre la violència de gènere des de la perspectiva policial. Temàtica social preocupant i de freqüent actualitat malauradament. El marc va ser escollit de forma adient. Els ponents van ser seleccionats amb un criteri molt adequat, amb una sòlida formació per informar i conduir un debat sobre un dels pitjors fenòmens socials que assetja la nostra societat. La presència d´una diputada del Parlament de Catalunya, integrant del Grup Parlamentari del P.S.C.-C.P.C., la qual ha impulsat personalment el darrer nou text legislatiu sobre aquest àmbit temàtic. La presència del regidor i portaveu del Grup Municipal del P.S.C. de l´Ajuntament de Molins de Rei, el qual ens va informar que a nivell de política municipal a la població de Molins de Rei es podia anar més enllà per fer front a aquest fenomen social. I finalment la presència de l´Inspector Cap del Cos de la Policia Local de l´Ajuntament de Cervelló i alhora llicenciat en criminologia, avalen aquesta afirmació.
Aquesta iniciativa encertada és un símptoma de que l´Agrupació de Molins de Rei del Partit dels Socialistes de Catalunya (P.S.C.), és activa, és dinàmica i que com a agent social que és, vol obrir un espai per informar i per reflexionar en aquest cas sobre la temàtica de la violència de gènere. Aquesta és una línia d´actuació molt adient per apropar-se i donar servei a la societat molinenca i per extenció a tothom.
La violència de gènere exigeix per fer-li front que la societat estigui informada i sigui sensible a una problemàtica real que ens afecta a tots de forma directa. Així mateix aquest fenomen social exigeix la coordinació de les diferents administracions públiques a nivell estatal, autonòmic i de corporacions locals. La formació especialitzada de policies, facultatius, juristes, fiscals, jutges, magistrats, assistents socials, educadors…és una necessitat per ésser eficaços i eficients davant d´aquest greu problema social. D´igual forma és necessària la configuració de protocols d´intervanció transversals d´assistència policial, facultativa, jurídica i social.
No ens podem premetre que les properes generacions no interioritzin el valor de concebre les relacions personals-afectives en un pla d´igualtat, no ens podem premetre que les properes generacions no interioritzin el respecte als principis i valors com el dret a la llibertat, el dret a la dignitat, el dret a la vida, el dret a la integritat corporal i el dret a la salut física i mental.
D´igual forma, les dones i els homes que configurem les nostres generacions, hem de fer una profunda reflexió i un exercici per interioritzar aquests postulats i fer-los efectius en la nostra vida diària.
Un cop més la història ha reservat a la ideologia política de la socialdemocràcia, evidentment a causa de la seva sensibilitat vers aquesta problemàtica social, el paper d´impulsar els canvis culturals, socials i legislatius per fer front a aquesta expressió de conducta violenta.
Desitjo felicitar de tot cor a les persones que han fet possible aquesta sessió formativa i de debat, em refereixo a les persones que han participat en l´organització, així com als ponents. Gràcies per una tarda molt agradable i gràcies per compartir coneixements i experiències.
Francesc-Xavier G.G.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.