dijous, 20 de novembre del 2008

SEGUIM!!!!!!

Bona tarda!

Ja hem passat l’equador del mes de novembre, es preveu que deixarem novembre molt més abrigats i amb la calefacció posada...

Molts estem mirant ja els catàlegs de joguines per orientar els Reis Mags aquest Nadal, a que sí???
Com passa el temps...

Fa un parell de setmanes, vam fer un curs sobre Tramitació d’Iniciatives Parlamentàries, i dins de la carpeta amb la documentació del curs, ens van adjuntar un text amb el títol “Dones i homes en el llenguatge de l’Administració”, i deia el següent:

“El llenguatge serveix com a instrument de comunicació i és un reflex de la societat que l’utilitza. La Generalitat de Catalunya impulsa l’ús d’un llenguatge que permet la representació igualitària de dones i homes, per tal de donar compliment al principi d’igualtat d’oportunitats. Aquest enfocament s’emmarca en les actuacions plantejades per l’Institut Català de les Dones em el Pla d’acció i desenvolupament de les polítiques de les dones a Catalunya.

La llengua, com a eina flexible en creació constant, ens ofereix alternatives per respondre a aquesta voluntat de representació igualitària de dones i homes. Caldrà veure quin és el recurs més idoni segons el cas.”

Tot això està dins del document “Marcar les diferències: la representació de dones i homes a la llengua”. Aquí teniu els següents exemples:


Llegint el document te’n adones de la quantitat de vegades que parlem o escrivim de forma poc igualitària. És clar que no en som conscients, però, oi que podríem fer un esforç?

I això em recorda a l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació... allà també en podrem veure exemples d'anuncis, missatges sexistes. Ara, l'Observatori s'ha constituït en una Associació d'Ajuntaments, els que ja hi formaven part, i Molins també, per poder accedir a ajudes, subvencions, millores en el funcionament, etc... Per cert, només hem de fixar-nos en els anuncis de joguines...

Bé, ara seguiria parlant de moltes coses però haig de marxar... espero poder escriure una mica més demà, que tenim molts temes pendents!!!!

PD: Per qui va anar al Sopar Solidari Contra el Càncer, vull donar les gràcies als companys de taula, va ser un bon sopar. I a més... em va tocar una planta essstupenda pel meu menjador!!!
Fins demà...
Petonets i sigueu feliçosss!!!!!