dilluns, 14 de gener del 2008

LES DONES, PER A UN NOU IMPULS DEL SOCIALISME CATALÀ

Bona nit a tothom!

El passat dissabte vaig assistir a les jornades del Consell de Dones del PSC "Les dones, per a un Nou Impuls del Socialisme Català". Vam fer debat sobre el document "Per a un nou impuls del socialisme català" que ha de servir de guia per al debat de preparació del 11è congrés del PSC al 2008; reflexionat concretament sobre alguns dels punts del document aportant les nostres idees des del punt de vista de les dones.

El debat es centrava en 4 temes: Les noves realitats socials; esdevenir el partit de referència per a les dones; Representar millora la cultura del treball, els seus valors i les seves noves expressions i Practicar una política de proximitat, des del president/a fins el/la darrer/a militant.

Que què em va semblar?
Escoltar a unes ponents com Dolors Renau (la humanització de la política, les dones som les terminals dels canvis històrics, etc...); Lidia Santos (que ens parlava de la por del pensament conservador...); Carme Miralles (les dades revoquen percepcions, la realitat té matissos...); Mila Arcarons (és el moment de recuperar els nostres valors respecte a la Igualtat, no som dones quota...); Mònica Geronès (hem de repartir paritàriament el poder, augmentar a l'agenda política la perspectiva de gènere i Igualtat... el PSC és el motor de canvi.); Imma Moraleda (La paritat i la lluita contra el sexisme i la discriminació han de ser prioritaris al socialisme, hem de tenir més presencia...); Sara Berbel (s'han de buscar polítiques diferents per assolir resultats igualitaris...); Rocío Martínez - Sempere (feminitzem la política...); Esther Pujol (possibilitats de formació i treball durant tota la vida....); Aintzane Conesa (organitzem el partit de cara a la ciutadania, tinguem cura de la comunicació i el llenguatge, diversifiquem veus i cares als mitjans...); Carmen Sánchez (Política 2.0) i la resta de companyes que van posar els seus parès i propostes....

Em va semblar molt interessant.

Em va semblar que les dones en la seva majoria, tenim un pensament progressista, i és això el que volem, el Progrés. Que som emprenedores i valentes. Si la dona progressa, la societat progressa.

Tot el dissabte compartint pensaments, aprenent i descobrint amb companyes de reu de Catalunya. No és temps perdut.

Va ser el moment de retrobar-nos algunes, de veure’ns les cares en persona i no només pel blog (quina passada), de compartir inquietuds “municipals” que deixen de ser-ho i es veuen resoltes, de recolzar-nos... de FER XARXA.

Bon dissabte, bon cap de setmana... sí.

I compartiré malva i lavanda...
I el mal de cap avui no hi és...
I Papito està al meu costat...
I esperant no aconseguim res.

Petonets i sigueu feliços... naniiit...