dimecres, 2 de maig del 2007

CUINA CATALANA

Tastem-ho... a veure què us pot semblar...

Arròs negre

4 persones. 45 minuts

Ingredients:

  • 400 g. d’arròs de gra normal
  • 500 g de sípies petites (reservar totes les tintes)
  • 100 g de cebes
  • 1 pebrot verd
  • 250 g. de tomàquets madurs
  • 3 grans d’all
  • 2 dl. d’oli
  • julivert
  • 1 1/4 d’aigua/ fumet de peix.
  • sal

Preparació:

  • Netegeu les sípies, separeu i reserveu les tintes, trossegeu-les.
  • Escalfeu oli en una cassola de terrissa. Quan sigui calent, sofregiu-hi la sípia trossejada.
  • Quan la sípia hagi pres una mica de color, afegiu-hi la ceba tallada fina, deixeu daurar un xic i poseu-hi els alls picats, tot seguit el pebrot trossejat i, passat un moment, els tomàquets; removeu i deixeu que tot plegat agafi un color una mica fosc, però amb compte que no es cremi.
  • Quan tot estigui ben sofregit, afegiu-hi l’aigua calenta i tapeu; deixeu coure durant uns dotze minuts.
  • Tot seguit, heu de diluir la tinta de les sípies en una mica d’aigua calenta i agregar-ho. Assaoneu-ho.
  • Augmenteu la intensitat del foc i afegiu l’arròs repartit homogèniament. Cal que removeu.
  • És important de coure destapat i a mig foc 18 o 20 minuts. Comproveu el punt de cocció. Deixeu-ho descansar 5 minuts i ja es podrà servir.
  • Es pot acompanyar amb allioli.

Aquesta es una de les versions de la recepta... Però el nostre Bulli particular... no ha de tenir enveja de les "estrellas michelín"... jejeje... Boníssim!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ànims,que segur que el que cuineu vosaltres ens agrada molt més que el que ens ham posat a taula fins ara, i fa uns anys que no païm bé.

Una veïna del Barri del Canal, o millor dit, de la Incresa ( o del que queda d'ella)